Družbena odgovornost

Nagrade

Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS

Slovenska nagrada za družbeno odgovornost - HORUS nagrajuje celovite pristope k družbeni odgovornosti in je tako namenjena podjetjem, ki se zavedajo družbene odgovornosti na različnih področjih svojega delovanja, tako v odnosu do okolja, do svojih zaposlenih in drugih déležnikov podjetja ter pri razvoju izdelkov in storitev, in jo vključujejo v strateško vodenje ter poslovanje podjetja.

Mercator, d.d. je prejel priznanje za uvrstitev na drugo mesto med finalisti za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2009 v kategoriji velikih podjetij.  Zbrali smo 77,24% vseh možnih točk.

Evropska poslovna nagrada - European Bussiness Award

Še posebej smo ponosni, da je leta 2010 Mercator, d.d. na izboru za evropsko poslovno nagrado European Business Award prejel častni trak za področje trajnostnega razvoja podjetja.

Žirija, v kateri so neodvisni ekonomisti, akademiki, poslovneži, politiki in lastniki medijev, je med več kot 250 reprezentativnimi podjetji izbrala sto najboljših, ki prejmejo častni trak. Priznanje je sicer namenjeno spodbujanju odličnosti, dobre prakse in inovacij v evropski poslovni skupnosti.

Nagrade

S svojim aktivnim delovanjem na področju družbene odgovornosti in varovanja okolja, si je Mercator, d.d. prislužil tudi vrsto nagrad. Ponosni smo, da smo bili uspešni tudi v lanskem in letošnjem letu.