Družbena odgovornost

mercator sodelovanje z zunanjimi partnerji

Sodelovanje z zunanjimi partnerji

Zavedamo se, da lahko le preko dolgoročnih partnerstev našim kupcem zagotavljamo ustrezno kakovost in ceno izdelkov ter zadostimo njihovim pričakovanjem, ki so povezana z okoljskimi in družbenimi vidiki našega delovanja.

mercator projekt plastice

Projekt PLASTiCE

V skladu z okoljsko odgovornostjo smo mse pridružili projektu PLASTiCE, ki spodbuja uporabo trajnostnih oblik plastike, predvsem biorazgradljive plastike in plastike na osnovi obnovljivih virov. Naš interes je, da v internih procesih uporabljamo embalažo z manjšim okoljskim odtisom in jo hkrati ponudimo tudi našim kupcem.

Preberite več»
mercator sodelovanje v globalnih pobudah

Sodelovanje v globalnih pobudah

Ker se zavedamo, da sta trajnost in konkurenčnost medsebojno povezana, je trajnostno okoljsko poslovanje že dalj časa del strategije našega podjetja. V skladu s tem si prizadevamo biti v neprestanem stiku z globalnimi smernicami in iniciativami s področja varstva okolja.

Preberite več»
mercator sodelovanje s poslovnimi partnerji

Sodelovanje s poslovnimi partnerji

Skupaj s poslovnimi partnerji skrbimo za trajnostno upravljanje dobavne verige z namenom zagotoviti kakovostno in varno oskrbo potrošnikov. V skrbi za okolje optimiziramo dostavne poti, se usmerjamo k okolju prijaznim surovinam, materialom, spodbujamo lokalno proizvodnjo in razvoj podeželja.

Preberite več»