Medijsko središče

top prodajalec 6

39. Državno tekmovanje v tehniki prodaje

V Novem mestu je danes potekalo že 39. državno tekmovanje v tehniki prodaje.  Več kot 90 dijakov iz večine srednjih trgovskih šol v Sloveniji se je potegovalo za naziv najboljših prodajalcev. Organizator letošnjega tekmovanja je bila Ekonomska šola Novo mesto, generalni pokrovitelj pa Mercator.

Mercator že več let zapored podpira državno tekmovanje v tehniki prodaje. Kot največji trgovec vidimo svoje poslanstvo tudi v tem, da  sodelujemo v aktivnostih za promocijo trgovskega poklica ter podpiramo prizadevanja tako mladih kot tudi izobraževalnih organizacij za razvoj tega poklica.  

Namen tekmovanja je poudariti pomen trgovskega poklica, poglabljati znanje in veščine med dijaki, spodbujanje druženja in deljenja izkušenj ter popularizacija trgovske stroke. Državno tekmovanje v tehniki prodaje je vsakoletni dogodek, ki ga že skoraj štiri desetletja zapored izvajajo srednje trgovske šole v Sloveniji.  Tekmovanja se udeležujejo izbrani dijaki sodelujočih šol, ki se na izbranih prodajnih mestih pomerijo v prodajnih veščinah v šestih kategorijah. Letos so se tekmujoči dijaki pomerili v prodajnih veščinah tudi v treh naših trgovinah, in sicer Mercator Market Ločna Novo mesto, M-Tehnika Hipermarket Mercator Bršljin in Modiana, Hipermarket Mercator Bršljin.

Jubilejno, 40. državno tekmovanje v tehniki prodaje bo leta 2016 potekalo v Kranju.