Pravno obvestilo

Pravno obvestilo

1. Splošni pogoji uporabe spletnega mesta Skupine Mercator

Namen teh splošnih pogojev uporabe je določiti pogoje uporabe spletnega mesta Skupine Mercator. Splošni pogoji, ki so sestavljeni v skladu z zakonodajo Republike Slovenije, veljajo za vse obiskovalce in / ali uporabnike spletišča, spletne pasice, profila Mercator in povezanih spletnih strani.

Ob vstopu na spletno mesto Skupine Mercator je uporabnik oziroma obiskovalec dolžan pozorno prebrati te splošne pogoje uporabe in jih v celoti upoštevati.

2. Pomen izrazov

2.1. Lastnik in upravljavec

Pojem »lastnik spletnega mesta«, »upravljavec osebnih podatkov« oziroma »upravljavec« v teh splošnih pogojih pomeni družbo Poslovni sistem Mercator d.o.o., Dunajska cesta 107, Ljubljana.

2.2. Obiskovalec in uporabnik

Obiskovalec spletnega mesta je vsaka oseba, ki obišče spletno mesto Skupine Mercator.

3. Sprejem splošnih pogojev

Z uporabo spletnega mesta obiskovalec sprejema te splošne pogoje in potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja.

4. Točnost podatkov

Upravljavec ne prevzema odgovornosti za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik. Uporabnik je dolžan sam poskrbeti za točnost in ažurnost vseh posredovanih podatkov.

5. Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec se zavezuje, da bo s podatki, ki jih uporabnik vpiše preko spletnega mesta ravnal v skladu z vsakokratnimi veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov (Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov in Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1).

Več o varovanju osebnih podatkov si preberite tukaj.

Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih ob vašem prvem obisku naložimo v vaš brskalnik zato, da vas lahko prepoznamo, ko se naslednjič vrnete na našo spletno stran, in vam nudimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Več o politiki o uporabi piškotkov preberite tukaj.

6. Omejitev odgovornosti

Upravljavec se bo po najboljših močeh trudil zagotavljati točne in ažurne podatke na spletnem mestu, vendar uporabnika opozarja, da so besedila informativnega značaja, zato ne jamči za njihovo točnost oziroma ažurnost in ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi s tem. Upravljavec prav tako ne prevzema odgovornosti za dejanja, ki jih uporabnik opravi na podlagi objavljenih podatkov.

Upravljavec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti upravljavec, niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletišča, ne odgovarja za škodo, ki bi izhajala iz dostopa do informacij, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Upravljavec si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni ali odstrani vsebino teh spletnih strani, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Uporabniki objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Upravljavec ne odgovarja za nobene posredne ali neposredne poškodbe ali izgube informacij, do katerih bi lahko prišlo pri uporabi in prebiranju internetnih strani, ki niso v upravljavčevi lasti. Uporabnik je pri izbiri drugih internetnih strani, na katere se lahko poveže preko spletišča, popolnoma samostojen in v celoti odgovoren.

7. Avtorske pravice

Vsebina spletnega mesta je avtorsko delo in je kot taka predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine, imetnik avtorskih pravic pa je upravljavec. V avtorskopravno in z drugimi pravicami intelektualne lastnine varovano vsebino spada poleg besedila in podatkov tudi celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi.

Uporabnikom je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine samo v osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je vsakršno drugo razpolaganje z vsebino, ki zajema, a ne izključno, spreminjanje, kopiranje, objavljanje katerekoli vsebine v celoti ali delno na drugih mestih, razen če to upravljavec izrecno dovoli v pisni obliki. Če uporabnik posreduje kakršnokoli gradivo upravljavcu, brezplačno prenaša na upravljavca vse materialne avtorske pravic in dovoljuje uporabo ter objavo posredovanega gradiva.

8. Spremembe splošnih pogojev

Upravljavec si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni določbe splošnih pogojev za uporabnike spletnega mesta oziroma jih dopolni. O morebitnih spremembah splošnih pogojev bo uporabnik obveščen preko posebnih spletnih oken, ki se mu bodo prikazala ob uporabi spletnega mesta.

Zadnja posodobitev splošnih pogojev – julij 2022.