Družbena odgovornost

Humanitarnost

HUMANITARNOST

Kot družbeno odgovorno podjetje smo občutljivi za stiske drugih. Usode, ki zaznamujejo življenja posameznikov in družin zaradi bolezni, izgube zaposlitve, elementarnih  in drugih nesreč, poskušamo omiliti po svojih močeh. Najbolj smo ponosni  na svojo Hišo zavetja Palčica v Grosuplju, ki smo jo leta 2004 s celotno opremo donirali Zvezi prijateljev mladine Slovenije in ki sedaj prehodno služi sirotam v najnežnejšem obdobju do vstopa  v šolo.

 

Izgradnja Kala na Krasu

Gozdni požar, ki je julija 2022 zajel 3.704 hektarje površin na Krasu in ogrožal številne hiše in prebivalce, je zapisan kot največji požar v zgodovini samostojne Slovenije. Lokalne skupnosti in strokovne službe še vedno odpravljajo posledice ene izmed najhujših naravnih nesreč.

Družbi Mercator in Fortenova grupa sta v okviru programa družbene odgovornosti za varovanje in zaščito okolja ter ohranjanje biotske raznolikosti, darovali sredstva za izgradnjo kala v kraju Vojščica, v občini Miren - Kostanjevica. Zajetje vode na kraških tleh bo omogočilo lažji dostop do vode za številne prosto živeče živali ter pomembno prispevalo k zvišanju požarne varnosti v regiji. Pri izvedbi izgradnje kala so sodelovali Občina Miren - Kostanjevica, Zavod za gozdove Slovenije in Lovska družina Trstelj Kostanjevica na Krasu.

 

Hiša zavetja Palčica

Krizni center za otroke – Hišo zavetja Palčica smo zgradili z namenom, da v njej najdejo začasno zavetje malčki do 6. leta starosti, ki živijo v neprimernem, zanje ogrožajočem okolju, se odpočijejo in počakajo, da se zanje najdejo rejniki oziroma druga ustrezna oskrba. Palčica uspešno deluje že od septembra 2007.

Hisa zavetja Palcica

 

Mala hiša v Plištajnu

Mala hiša v Pilštanju  na Kozjanskem  nudi zavetje in celodnevno oskrbo ogroženim otrokom iz vse Slovenije. Gre za uspešen humanitarni projekt društva Materina dušica, katerega cilj je zagotoviti otrokom varno, sproščeno in dostojno življenje.  V Mercatorju pomagamo tistim, ki našo pomoč najbolj potrebujejo.

Mala Hisa v Plistanju

 

ZPM Moste-Polje

Že več let kot donator sodelujemo z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje in tako posredno pomagamo otrokom, mladim in družinam v stiski s hrano, darilnimi boni in štipendijami.

ZPM LJUBLJANA MOSTE POLJE