Družbena odgovornost

Humanitarnost

Humanitarnost

Kot družbeno odgovorno podjetje smo občutljivi za stiske drugih. Usode, ki zaznamujejo življenja posameznikov in družin zaradi bolezni, izgube zaposlitve, elementarnih  in drugih nesreč, poskušamo omiliti po svojih močeh. Najbolj smo ponosni  na svojo Hišo zavetja Palčica v Grosuplju, ki smo jo leta 2004 s celotno opremo donirali Zvezi prijateljev mladine Slovenije in ki sedaj prehodno služi sirotam v najnežnejšem obdobju do vstopa  v šolo.

Letno podpremo okoli 1.300 humanitarnih projektov.

 

Hiša zavetja Palčica

Krizni center za otroke – Hišo zavetja Palčica smo zgradili z namenom, da v njej najdejo začasno zavetje malčki do 6. leta starosti, ki živijo v neprimernem, zanje ogrožajočem okolju, se odpočijejo in počakajo, da se zanje najdejo rejniki oziroma druga ustrezna oskrba. Palčica uspešno deluje že od septembra 2007.

Hisa zavetja Palcica

Mala hiša v Plištajnu

Mala hiša v Pilštanju  na Kozjanskem  nudi zavetje in celodnevno oskrbo ogroženim otrokom iz vse Slovenije. Gre za uspešen humanitarni projekt društva Materina dušica, katerega cilj je zagotoviti otrokom varno, sproščeno in dostojno življenje.  V Mercatorju pomagamo tistim, ki našo pomoč najbolj potrebujejo.

Mala Hisa v Plistanju

 

ZPM Moste-Polje

Že več let kot donator sodelujemo z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje in tako posredno pomagamo otrokom, mladim in družinam v stiski s hrano, darilnimi boni in štipendijami.

ZPM LJUBLJANA MOSTE POLJE

Dobrodelna akcija Drobtinica

Vsakoletna dobrodelna akcija Drobtinica poteka v organizaciji Rdečega križa Slovenije, njen cilj pa je omiliti pomanjkanje otrok, ki živijo v revščini. Njihovi pobudi se že od leta 2009 pridružujemo z donacijo kruha in pekovskega peciva. V okviru te humanitarne akcije smo podarili prek štiri tone kruha letno, ter vključili več kot 50 naših trgovin, kjer smo to lepo pobudo Rdečega križa Slovenije podprli s promocijo. V osmih letih je Mercator v akciji Drobtinica doniral že več kot 27 ton kruha. Lepo je delati dobro!

Drobtinica 2

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije

Veseli nas, da lahko v sodelovanju z Onkološkim inštitutom pripomoremo k boljši izvedbi njihovega programa, namenjenega bolnikom in tako popestrimo vsaj kakšen dan njihovega bivanja v bolnici.