Družbena odgovornost

Filharmonija

Kultura

V skladu s svojo vseslovensko naravnanostjo podpiramo vrhunske kulturno-umetniške dogodke, kot je dogodek v sklopu Festivala Ljubljana. Spoštujemo pa tudi slovensko kulturno dediščino z njenimi ljudskimi običaji, zato smo že tradicionalni sponzor kurentovanja na Ptuju.

Letno podpremo okoli 190 kulturnih projektov.

 

Festival Ljubljana

Festival Ljubljana domači in tuji javnosti zagotavlja vrhunske kulturo-umetniške vsebine mednarodno priznanih umetnikov, hkrati pa omogoča domačim umetnikom, da na njem predstavijo svoja dela. Ker cenimo odličnost in spodbujamo domače kulturno ustvarjanje, smo sponzor dogodkov v okviru tega festivala. 

Tudi to sezono nam bo festival postregel s številnimi izjemnimi koncerti, ki se jih letos še posebej veselimo. Program dogodkov si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Marko Vitas 1634

Vilinsko mesto

V Mercatorju smo kot sponzor podprli osrednji decembrski festival, brez katerega si skoraj ni mogoče zamisliti prazničnega vzdušja v štajerski prestolnici. Ta festival čarobnih dogodivščin je preplavil mariborske ulice, dvorišča in trge ter privabil predvsem družine. V Mercatorju smo se mu pridružili s peko palačink in kuhanjem dišečega čaja, izkupiček pa smo namenili Materinskemu domu Maribor.

Vilinsko mesto

Kurentovanje na Ptuju

Vsakoletno kurentovanje na Ptuju je najodmevnejša in najbolj množična pustno-karnevalska prireditev v Sloveniji in celo Srednji Evropi. V Mercatorju si prizadevamo za ohranjanje slovenske kulturne dediščine, zato podpiramo ta osrednji kulturno-etnološki dogodek, na katerem se vsako leto zbere nekaj tisoč pustnih šem in njihovih občudovalcev iz mnogih držav.

FOTO LANGERHOLC 1

Zlati kotički

Mercator v svojih izbranih centrih omogoča tudi prijetno druženje "zlati generaciji". Zlata mreža organizira izvajanje programa za aktivno in ustvarjalno druženje starejših. V "zlatih kotičkih" tako v sodelovanju z lokalno skupnostjo, lokalnimi društvi upokojencev, prostovoljci in podporniki prispevajo k višji kakovosti življenja ljudi v svoji okolici in nudjo starejšim kakovostne vsebine.

zlata mreza