Družbena odgovornost

Mercator sponzor Nogometne zveze slovenija

Šport

Velik del sponzorskih in donatorskih sredstev namenimo za šport. Na eni strani gre za množične športno-rekreativne dogodke, kot sta Ljubljanski maraton in Pohod ob žici okupirane Ljubljane, na drugi strani pa za vrhunske športne dosežke, ki prispevajo k ugledu Slovenije tudi zunaj njenih meja. Med njimi prav gotovo sodijo naši Orli, Nogometne zveze Slovenije, nogometaši Nogometnega kluba Maribor, rokometašice Krima, ter seveda z medaljami okrašeni olimpijci. Naklonjeni pa smo tudi mladim nadobudnim posameznikom, ki se  –  tudi z našo pomočjo – šele uveljavljajo.

Letno podpremo okoli 180 športnih dogodkov.

 

Slovenski smučarski skakalci

Navdušeni nad njihovimi izjemni rezultati, smo se odločili, da s ponosom podpremo slovensko skakalno reprezentanco. Naše podjetje se je odločilo in  izvedlo posebno kampanjo, v kateri so lahko tudi naši kupci z nakupom določenih izdelkov, izkazali svojo naklonjenost in tako prispevali v poseben sklad, namenjen našim Orlom in skakalnemu podmladku.  

skakalci 2

Ljubljanski maraton

Zdrav duh v zdravem telesu – s tem se strinjamo tudi v Mercatorju, zato že od vsega začetka, ki sega v 1996, podpiramo to največjo, množično  tekaško prireditev v organizaciji Mesta Ljubljane, na kateri se iz leta v leto v različnih kategorijah pomeri vse več tekačev. Vse številnejši prihajajo tudi iz Mercatorja.

Ljubljanski maraton

Rokometni klub Krim

Že drugo desetletje zapored podpiramo najuspešnejši slovenski ženski rokometni klub Krim, ki deluje že od 1984 in je glas Slovenije ponesel tudi v svet;  med drugim so naše »krimovke«pridobile tudi dve zmagi na najprestižnejšem evropskem tekmovanju Liga prvakov.

Krim

OKS

Podpiramo Olimpijski komite Slovenije kot krovno organizacijo za razvoj slovenskega športa. Nenehna rast in razvoj je naše geslo. Isto si želimo tudi za slovenski šport.

OKS

Pohod ob žici

Pohod ob žici, ki je med okupacijo obdajala Ljubljano, ima zdaj že 60-letno tradicijo. Gre za množično športno-rekreativno prireditev, ki se je udeležuje staro in mlado, vsak po svojih zmožnostih. Nekateri prehodijo ali pretečejo celotno 35-kilometrsko pot, drugi le odsek. A najbolj pomembno je, da sodelujemo: obeležimo spomin na osvoboditev Ljubljane, sočasno pa naredimo še nekaj za svoje zdravje. V Mercatorju nam je pomembno oboje.

Pohod ob zici

Nogometni klub Maribor

V Mercatorju podpiramo najboljše, najbolj predane, najbolj zagnane in vztrajne. Strastno navijamo in se veselimo dobrih rezultatov – tako pri delu kot v športu. Šport nas povezuje, zato podpiramo tudi najboljše slovenske nogometaše NK Maribor.

Skupinska MB

Dirka po Sloveniji

Gibanje je zdravje. Kolesarjenje postaja vse bolj priljubljen slovenski šport. Že tradicionalna Kolesarska dirka  po Sloveniji je ena večjih in organizacijsko zahtevnih prireditev pri nas. Na njej si moči pomerijo profesionalni kolesarji iz več kot dvajsetih držav.

dirka po slo 2

Nogometno društvo Gorica

Pri Mercatorju cenimo trud in tradicijo, zato podpiramo nogometno društvo z bogato zgodovino uspehov in zmag na nacionalni ravni, lahko pa se pohvalijo tudi s kvalifikacijami za UEFA Champions League, leta 2004.

Nogomet Nova Gorica

Košarka na vozičkih

Podpiramo ne le vrhunski šport, ampak tudi športna prizadevanja tistih, ki jih je usoda tako ali drugače zaznamovala. Kjer je volja, tam je pot, bi lahko rekli, ko navdušeno spremljamo borbenost košarkarjev, ki so priklenjeni na invalidki voziček, a polni življenjske energije in vedrine. To cenimo in podpiramo.

Kosarka na vozickih

Kanuist - Nejc Žnidarčič

Naše vodilo je odličnost. Cenimo jo tudi v športu. Zato podpiramo »zlatega«, prepričljivo najboljšega kanuista Solkanca Nejca Žnidarčiča.

nejc znidarcic

Suparka Manca Notar

Odlična dijakinja in Zoisova štipendistka Manca Notar, najmlajša in ena izmed najmanjših tekmovalk, ki s svojim posebnim slogom prestavlja meje tega športa, je na zemljevid SUP-anja postavila tudi Slovenijo. Manca je navdušila tudi svetovno javnost: v ZDA je bila nominirana za nagrado Top SUP Female Paddler (Najboljša športnica v SUP-u), lansko leto pa je bila na sprinterski preizkušnji Fastest Paddler, tretja najhitrejša na svetu!

MancaMichi