Družbena odgovornost

Slika1

Izobraževanje

Sredstva vsako leto namenjamo za Državno tekmovanje v tehnikah prodaje, s čimer mlade, nadobudne dijake srednjih trgovskih šol iz celotne Slovenije spodbujamo, da se čim bolje izurijo za dobre prodajalce, ki jih zmeraj radi sprejmemo v svoje vrste. Pomemben projekt, s katerim smo se odzvali na zaskrbljujoče statistike, da večina osnovnošolcev ne zajtrkuje, je projekt Slovenski zajtrk. Podpiramo pa tudi različna strokovna združenja in konference, kot so Slovenska marketinška konferenca, Poslovna konferenca Portorož, Prodajna konferenca - Sales summit, konferenca Prodaja in marketing na policah, Konferenca o trgovini ter številne druge projekte.

Letno podpremo okoli 30 izobraževalnih projektov.

 

Državno tekmovanje v tehnikah prodaje

Že po tradiciji podpiramo vsakoletno državno tekmovanje dijakov srednjih trgovskih šol v tehnikah prodaje. Po eni strani jim omogočamo, da svoja znanja in veščine preizkusijo v  pravem prodajnem okolju – v kateri izmed naših večjih prodajaln, po drugi strani pa s simboličnimi nagradami spodbujamo najboljše k odličnosti v izbranem poklicu. Dobre prodajalce namreč v Mercatorju vedno potrebujemo.

Tekmovanje v tehniki prodaje

drzavno tekmovanje v TP

Slovenski zajtrk

Mercator je kot prvi trgovec v Sloveniji pristopil k projektu Tradicionalni slovenski zajtrk od njegovih začetkov leta 2011. Projekt podpira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s partnerji. Slovenski zajtrk smo z različnimi aktivnostmi podprli vsako leto. Letos smo potnikom in zaposlenim na Aerodromu Ljubljana podarili dve žemljici, mleko, jabolko, zavitek masla in topljeni sir ter jim tako polepšali začetek dneva z zdravim paketkom presenečanja.

Slovenski zajtrk

Slovenski zajtrk 2

Slovenian Case Challenge

Projekt Slovenian Case Challenge se je v letu 2016 izvajal že drugič. Namen tekmovanja je vključevanje študentov v reševanje poslovnih problemov podjetij ter spodbujanje sodelovanja med visokim šolstvom in gospodarstvom. Gre za projekt neprofitne narave, katerega glavna korist je študentom ponuditi možnost pridobitve praktičnih znanj preko reševanja realnih izzivov, ki jih izdajo podjetja. Študenti so se tudi tokrat odrezali nad pričakovanji – inovativne pristope je veččlanska zasedba iz različnih sektorjev družbe poslušala na sedežu Mercatorja.

Slika15

Slika16

Konferenca o trgovini

Kot največji slovenski trgovec z več kot šestdesetletno tradicijo, bogatim znanjem in izkušnjami ne samo sledimo trendom na področju trgovske dejavnosti, ampak jih tudi aktivno soustvarjamo. Vsakoletna strateška konferenca o trgovini je zato za nas pomemben strokovni dogodek, ki ga podpremo tudi s sponzorskimi sredstvi.

6O9A7515

20161019 085801

Konferenca prodaja in marketing na policah

Letošnja, konferenca Prodaja in marketing na policah je v organizaciji častnika Finance letos potekala že osmo leto. Osrednja tema je bila tako kot doslej, kako (p)ostati uspešen na policah. Konferenca je vsako leto bolj prepoznavna in je postala osrednji FMCG dogodek v Sloveniji. Zaupanje blagovni znamki so izkazali številni udeleženci, katerih je bilo tokrat prek 900.

Prodaja in marketing na policah

Slika3