Medijsko središče

IMG 64

Pomoč za begunce

Družba Mercator se pridružuje humanitarni pomoči Slovenske karitas in Rdečega križa za pomoč beguncem.

Družba Mercator se je v skladu s svojo dosedanjo politiko družbene odgovornosti nemudoma odzvala na poziv humanitarnih organizacij k zbiranju pomoči za begunce ob pričakovanem povečanem prihodu beguncev v Slovenijo. S tem namenom je Rdečemu križu Slovenije in Slovenski karitas donirala po 2.500 evrov v blagu. Prav tako je omogočila Slovenski karitas, da skladiščne prostore Mercatorja na Slovenčevi 19 v Ljubljani uporabi kot zbirni center za hrano za begunce.

Donacija humanitarnima organizacijama v blagu v skupni vrednosti 5.000 evrov vključuje pakirano hrano, vodo in higienske potrebščine. Hrano in higienske pripomočke za begunce lahko darujejo tudi potrošniki v Mercatorjevih večjih prodajalnah v posebej nameščenih vozičkih Rdečega križa Slovenije in Slovenske karitas.

Poleg tega bo družba Mercator v prihodnjih dneh v svoji spletni trgovini potrošnikom omogočila spletne donacije, katerih izkupiček bo namenjen Slovenski karitas oz. njenim odjemalcem.

»V družbi Mercator smo spremljali dogajanje z begunci v sosednjih državah. S prihodom beguncev v našo deželo njihovo stisko še bolj neposredno občutimo. Kot največji trgovec čutimo odgovornost, da jim pomagamo na različne možne načine, bodisi v izdelkih bodisi storitvah. S tem dejanjem se pridružujemo in podpiramo ostala podjetja in posameznike v humanitarni pobudi za soljudi, ki so se znašli v stiski. Ob tem verjamemo, da lahko v tovrstnih razmerah sodelovanju s humanitarnimi organizacijami in potrošniki naša podpora doseže večje učinke,« pojasnjuje odziv Mercatorja na begunsko situacijo Katja Kek, direktorica korporativnega komuniciranja v družbi Mercator.