Medijsko središče

Kamniska bistrica

Očistimo naše gore

Planinsko-ekološka akcija Očistimo naše gore v nedeljo, 27. 8. 2017, prihaja v Kamniško Bistrico.

Pri planinskem domu v slikoviti alpski dolini se bomo zbrali ob 9. uri.

Najprej bomo v družbi planinskih vodnikov očistili okoliške planinske poti – družine in manj izkušeni pohodniki bomo očistili nezahtevne poti, izkušenejši pa tiste bolj zahtevne.
Planinski dan bomo po malici in razglasitvi najboljših čistilcev nadaljevali z ustvarjalnimi delavnicami za otroke ter s čisto posebnim biatlonom, pri katerem se bodo tekmovalcem pridružili tudi člani slovenske biatlonske reprezentance na čelu z Jakovom Fakom, Klemnom Bauerjem in Tejo Gregorin.

Da bo hoja v hribe varna in odgovorna, bodo z nasveti (po)skrbeli člani Gorsko reševalne zveze Slovenije. Ti bodo na orientacijskem pohodu za otroke prikazali, kako v praksi deluje njihov nov sistem za reševanje ponesrečencev v gorah, poučna pa bo tudi delavnica prve pomoči z oživljanjem in uporabo defibrilatorja. Seveda pa ne bosta manjkali niti atraktivna tirolska žičnica in plezalna stena.

Športno popoldne bo popestril gost, skakalec Cene Prevc.

Da bo organizacija lažja, nam vašo udeležbo potrdite na elektronski naslov ocistimo.gore@triglav.si ali s sporočilom na našo FB stran Očistimo gore.

Pridružite se nam in povabite tudi prijatelje!

Prireditev je bila zaradi slabega vremena prestavljena iz 2. julija.

Več na strani Planinskega društva Ljubljana Matica.

 

Ocisimo nase gore logo