Medijsko središče

Prvi certifikat za naravno kozmetiko Dvorcu Trebnik

Dvorec Trebnik je prejel certifikat za 16 kozmetičnih izdelkov, ki izpolnjujejo zahteve standarda »Naravna in ekološka kozmetika« za naravne kozmetične izdelke.

Skladno z zahtevami standarda certificirani naravni kozmetični izdelki vsebujejo najmanj 95% naravnih sestavin in so izdelani  brez sintetičnih arom, dišav in eteričnih olj, brez sintetičnih topil, brez parabenov, brez etoksiliranih sestavin, brez ionizirajočega sevanja, brez gensko spremenjenih organizmov, brez sestavin pridobljenih z ekstrakcijo živali, brez uporabe petrokemijskih katalizatorjev in drugih omejitev.

Kozmetični izdelki prav tako ne smejo biti testirani na živalih. Proizvodnja certificiranih kozmetičnih izdelkov poteka na osnovi omejenih fizikalnih in kemijskih postopkov, omejene uporabe konzervansov, barvil in drugih dodatkov.

Standard je zasnovan na osnovi primerljivih zasebnih evropskih standardov za naravno in ekološko kozmetiko, pri njegovi pripravi pa so sodelovali neodvisni strokovnjaki s področja kemijskih znanosti in certificiranja.

Vlado Kukavica, direktor podjetja Mercator IP, ki izdeluje izdelke blagovne znamke Dvorec Trebnik, je ob tem poudaril: »Prejeti certifikat potrjuje, da naši izdelki ustrezajo visokim zahtevam standardov in naših kupcev.  Strategiji, da so v središču našega razmišljanja in dejavnosti pričakovanja kupcev in njihova dobrobit, bomo sledili tudi v prihodnje.«

Več na:

Prvi certifikat za naravno kozmetiko Dvorcu Trebnik