Medijsko središče

mercator 686x300jpg

Skupščina Fortenova grupe imenovala dva nova člana poslovodstva Mercatorja

Skupščina Fortenova grupe je imenovala dva nova člana poslovodstva Mercatorja. Hrvoje Bošnjak, dosedanji direktor kontrolinga Fortenova grupe, je nov član Mercatorjevega poslovodstva za finance, Tomislav Kramarić, dosedanji član Konzumove uprave za maloprodajo, pa postaja član Mercatorjevega poslovodstva za maloprodajo.

Draga Cukjati in Igor Mamuza tako zaključujeta svoj mandat.

Tržne razmere so s povišanjem stroškov energije in dela prinesle inflacijo, medtem ko zmanjševanje kupne moči negativno vpliva na dobičkonosnost in naložbeno sposobnost. Fortenova grupa zato nadaljuje s prestrukturiranjem skupine na področju trgovine, upravljanja blagovnih skupin in operativnih stroškov poslovanja.

»Draga Cukjati in Igor Mamuza sta kot člana poslovodstva Mercatorja pomembno prispevala k ohranitvi in stabilizaciji poslovanja družbe, tako v obdobju izredne uprave Agrokorja kot po prenosu lastništva Mercatorja na Fortenova grupo. Makroekonomske razmere zahtevajo nadaljnje prilagoditve poslovnega modela, izboljšanje kazalnikov poslovanja Mercatorja ter ohranjanje dolgoročne konkurenčnosti Mercatorja in Fortenova grupe,« je dejal Fabris Peruško, član upravnega odbora in izvršni direktor Fortenova grupe.

Predsednik poslovodstva Mercatorja Tomislav Čizmić pa je poudaril: »Posebej se želim zahvaliti Dragi Cukjati in Igorju Mamuzi za njun izjemen prispevek k uspešnemu poslovanju Mercatorja. Oba sta bila resnično predana Mercatorjevim vrednotam in ciljem. Draga Cukjati je kot vrhunska finančnica ključno prispevala k premagovanju mnogih izzivov, s katerimi smo se srečevali, Igor Mamuza pa je s svojo neustavljivo energijo in osredotočenostjo na cilje dosegel pomembne premike pri ohranjanju Mercatorjeve konkurenčnosti v naši osnovni dejavnosti. Kot strokovnjaka, sodelavca in človeka sta bila močan del naše ekipe, zato jima izražamo veliko zahvalo za njun prispevek k našim skupnim dosežkom v preteklih letih. Kolegoma Tomislavu Kramariću in Hrvoju Bošnjaku pa v imenu celotne ekipe Mercatorja izrekam dobrodošlico. Prepričan sem, da bomo tudi v prihodnje tvorno sodelovali v interesu Mercatorja in Fortenova grupe«.