O nas

Banner 70 let 1100x480px responsive

Delamo dobro. Že 70 let.

4. marca 2019 je Mercator praznoval častitljivi jubilej, 70 let delovanja.

Slovenski javnosti je bila zato na predvečer sedemdesetletnice ustanovitve Mercatorja,  3. marca, prikazana Mercatorjeva jubilejna kampanja. Z njo slovenski javnosti sporočamo, kako ponosni smo, da smo postali del njihovega vsakdana, del njihovih življenj.

Banner 70 let Arhitekt 1400x916px

Ravno zato se lahko Mercatorjeva vrečka pojavi v novi knjigi Leninov park pisatelja Tadeja Goloba, zato glasbene uspešnice Dan D nastajajo pod nekdanjim novomeškim hipermarketom Mercator, zato se spoštljivo poklonimo enemu od arhitektov Maxija, Antonu Piberniku, in ponosno prisluhnemo glasu najbolj priljubljene slovenske igralke Milene Zupančič – in zato smo lahko navdih kostumografu Alanu Hranitelju, ki snuje prenovo delovnih oblačil za Maxi.

Jeseni pa gremo naprej. Z nami, zaposlenimi gremo v naše soseske, da tudi tam naredimo kaj dobrega. Kot že sedemdeset let!

Sedem desetletij je bogata zbirka spominov v Mercatorju

Tu so neštete zgodbe zaposlenih, kupcev in poslovnih partnerjev.

Številne zgodbe uspeha, ki so spreminjale tok zgodovine in soustvarile današnji Mercator. Če bi želeli na kratko povzeti 70 let delovanja Mercatorja, bi lahko rekli, da se je iz majhnega trgovca na debelo razvil največji trgovec v Jugovzhodni Evropi.

Banner 70 let Prodajalec 1400x916px

Leta 1949 ob ustanovitvi družbe »Živila Ljubljana«, predhodnika Poslovnega sistema Mercator, je 36 zaposlenih prodajalo 40 vrst izdelkov.

Danes Mercator na štirih trgih zaposluje več kot 20.000 ljudi, na svojih policah pa nudi več kot 40 tisoč vrst izdelkov, kupci pa v Mercatorjevih trgovinah opravijo 5 milijonov nakupov.

Mercator je največji zaposlovalec v Sloveniji ter ena največjih gospodarskih družb v državi in regiji, že od samega začetka pa simbol slovenske trgovine.

S ponosom gledamo na 70 let pridobljenih izkušenj in znanja, ki jih tvorijo izjemni dosežki, vidna rast in uspešen razvoj podjetja.

Ob tem častitljivem jubileju se Mercator zahvaljuje vsem: kupcem, zaposlenim, dobaviteljem in drugim poslovnim partnerjem, našim sosedom v vseh soseskah, krajih in mestih, kjer so Mercatorjeve trgovine.

Naše vezi se prenašamo iz generacije na generacijo in pomembno prispevajo k temu, da lahko v Mercatorju danes ambiciozno stremimo k novim izzivom prihodnosti.

Želimo biti najboljši lokalni trgovec na vsakem trgu, kjer poslujemo.

Mercator skozi fotografski objektiv

Oglejte si fotografije iz arhiva Muzeja novejše zgodovine Slovenije